DESPRE NOI BLOG INFORMATII UTILE FAQ COS CUMPARATURI |
Salut, iti poti crea cont nou sau te poti autentifica
Despre Noi Produse Servicii Calitate si garantie Referinte Blog FAQ Contact

FAQ - Intrebari frecvente

Ce greutate are o soba / un semineu?
Din cauza caramizilor din care se contruieste interiorul, o soba poate avea intre 700 2500 kg. Semineele pot fi mai usoare, depinde foarte mult de modul construirii, material folosite, dimensiune etc. Ele cantaresc intre 500 1200 kg aproximativ. Un alt aspect important este greutatea cosului de fum. Un cos de fum prefabricat compus din 3 straturi si cu o inaltime de 7 metri cantareste aproximativ 750 kg si apasa pe o suprafata de 40 x 40 cm. Este important ca proiectantul tau sa fie constient de aceste informatii ca infrastructura pentru soba/semineu sa fie pregatita din timp.
Ce sursa de incalzire sa aleg? Soba sau Semineu?
Diferenta nu consta in aspect, ci in modul de functionare. Multi asociaza usa vitrata cu semineul, dar fiecare soba se poate construi cu o usa cu geam ca sa te bucuri de dansul flacarilor. Hai sa vedem diferentele principale:

Soba Semineu
Camera de ardere si fumurile costruite din caramizi, exteriorul din cahle de teracota. Gazele arse fac un drum de 5-8 metri prin canalele sobei, inainte sa intre in cosul de fum. Are o camera de ardere metalica, fonta sau otel, legata direct la cosul de fum.
Caldura se simte dupa 40-60 minute, focul se stinge dupa 2 -3 ore. Dupa ce s-a stins focul soba radiaza caldura timp de 8-20 ore. Caldura se simte instantaneu, dar semineul se raceste la scurt timp dupa stingerea focului. Ideal, cand vreti sa incalziti rapid.
Incalzeste prin radiatia caldurii stocate. Incalzeste prin convectie, circuland aerul camerei in interiorul corpului propriu.
Se poate lega la un cos de fum avand diametrul interior de 14-16 cm. Se preteaza un cos de fum avand diametrul interior de 18-20 cm.
Spatiul incalzit este mai limitat. Se pot incalzi spatii mai mari marind puterea focarului.

Cu avansarea tehnologica si trendurile de eficientizare a costurilor si de reducerea poluarii apar noi solutii care combina avantajele celor doua sisteme de incalzire. Astfel au aparut focarele cu combustie dubla, care permit o ardere mai eficienta, dar si semineele cu acumulare de caldura. Sa nu uitam ca folosind un focar potrivit se pot incalzi chiar si 4-5 incaperi in acelasi timp, sau o casa intreaga prin sistem de incalzire central folosind un focar de termosemineu. Pentru mai multe informatii ne puteti suna la numerele de telefon din sectiunea contact.
As dori o soba. Cat de mare poate sa fie usa ei?
Nu recomandam folosirea unei usi prea mari la o soba. Daca cosul de fum nu are destul tiraj, in momentul deschiderii usii fumul poate intra in camera. La un cos de fum de 14-16 cm diametru interior se poate folosi o usa de dimensiune medie, aproximatix 30x30 cm. O usa de 50 x 50 cm are nevoie de un cos de 18 cm diametru interior.
In ce stadiu al constructiei casei se va construi soba/semineul?
Soba sau semineul se va construi in faza de zugravit a casei.
Categorii produse
Noutati
Seminee
Sobe
Decoruri ceramice
Focare seminee
Teracota
Usi de soba
Usi seminee
Accesorii sobe, seminee
Informatii
Despre Noi
Servicii
Calitate si garantie
Informatii utile
Referinte
Blog
FAQ
Livrare si plata
Lista de preturi
Contact
Contul Tau
Autentifica
Cont nou
Contul meu
Istoric comenzi
Contact
Curtea 52, Nr. 7, 525400 Targu Secuiesc
(004) 0740 085 937; (004) 0745 300 346
contact@amrita.ro
Amrita.ro Suport
Copyright © 2007 - 2018 Amrita.ro. Toate drepturile rezervate. Toate preturile afisate in site contin TVA. A.N.P.C. Telefon 0800.080.999
Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de Cookies | A.N.P.C.
Web Development GabaDesigns  •  Pagina generata: 0.0242 sec.